Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток Сайт української поезії -- АНУМО ЗНОВУ ВІРШУВАТЬ! -- інтерактивний додаток
Ср, 01.05.2024, 22:05
МЕНЮ САЙТУ
Форма входу
Логін:
Пароль:
Розділи новин
Новини та статті - культура [345]
Поезія, література, проза, музика, мистецтво
Новини та статті: суспільство, політика [798]
Не пов'язане з л-рою та поезією
Усе навколо нашого поетичного сайту [127]
Поради новим користувачам, оголошення, акції, тощо
Літературні конкурси, фестивалі, літ. премії, акції [212]
Вірую... [17]
На релігійну тематику
Постаті [27]
Про поетів, прозаїків, історичні постаті...
Зі святом! [153]
Вітаємо зі святами
Історія, етнографія [28]
Статті на історичну тематику
Куточок читача, глядача і слухача [22]
Що варто прочитати, переглянути відео, послухати...
Куточок споживача [79]
Корисні поради, рекомендації
ОНЛАЙН - РОЗМОВНИК
    (міні-чат)

    АВТОР-АДМІН САЙТУ:
    Сайт: uid.me/vagonta
    Facebook,
    Instagram,
    Viber: 0680839579
    E-mail: vagonta@gmail.com

Опитування для Вас
Що Ви частіше робите у часи душевних розломів?
Всего ответов: 786
ІНФОРМАТИВНЕ
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

КАЛЕНДАР НОВИН


На головну сторінку » "Куточок читача, глядача і слухача"

Поділіться новинами з користувачами!


1 2 3 4 »


Щороку 2 квітня відзначають Міжнародний день дитячої книги. Свято започаткували майже 60 років тому, на день народження одного з найвідоміших казкарів світу — Ганса Крістіана Андерсена. Цього дня або й упродовж цілого тижня у багатьох країнах проводять національні тижні читання, конкурси, змагання, фестивалі. І все для того, щоб привернути увагу батьків і дітей до важливості читання книжок і формування любові до них із раннього дитинства. Однак цих заходів, очевидно, недостатньо. Бо, погодьтесь, коло наймолодших читачів не таке вже й велике та навіть стає меншим.

Чому діти не читають книжки?

... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 07.04.2024
 

Література є різновидом мистецтва, що розвиває людську свідомість. Вона спонукає людину до численних роздумів та вчить її розуміти прекрасне. Сучасні українські письменники відіграють важливу роль у збереженні культурних традицій країни. Створюючи оригінальні твори, вони розкривають різноманітні обставини людської долі.
 
Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 23.03.2024


Радимо прочитати: 5 українських творів сучасності     Радимо прочитати: 5 українських творів сучасності»     Радимо прочитати: 5 українських творів сучасності     Радимо прочитати: 5 українських творів сучасності
 

Жанри твору: літературні

Для аналізу різноманітних творів української та світової літератури потрібно розуміти, що таке жанри та які вони бувають. Найбільш поширені та часто вживані при аналізі — це літературні, однак й інші їхні види потрібно вміти виокремлювати у прочитаних творах.

Жанр: що це?

Жанром називають певне узагальнення творів за певним критерієм або характеристикою. Він може визначатися за:

  • Темою;
  • Формою;
  • Стилем;
  • Метою;
  • Способом подання матеріалу.

Якщо говорити простими словами, то жанр — це своєрідний шаблон. Наприклад, ви можете знайти в інтернеті сотні різних творів, але лише ті, що будуть римованими, матимуть ритмічність, матимуть співвідносні відрізки, будуть називатися віршами. Усе інше може бути сонетами, хоку або ямбами — кожен з них має свої, інші ознаки.

Функції жанру

Чітко визначеної функції в кожного жанру немає, але є узагаль ... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: Promo
Дата: 22.03.2024
 

Графічний дизайн як важливий елемент сучасності

У сучасному світі, де інформація швидко поширюється, а враження від взаємодії з нею стає все важливішими, графічний дизайн виступає як ключовий елемент сприйняття та розуміння. У новій книзі "Графічний дизайн з українським обличчям", автор Наталя Удріс-Бородавко прокладає шлях для розкриття унікальності та важливості графічного дизайну з українською ідентичністю.

Улюблена книга – в інтернет-магазині «Bookinstein»

Якщо вам цікава тема, яку порушує у своїй книзі-до ... Читати далі
Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: Promo
Дата: 22.01.2024


Погляд у графічне майбутнє від Наталі Удріс-Бородавко: книга      Погляд у графічне майбутнє від Наталі Удріс-Бородавко: книга      Погляд у графічне майбутнє від Наталі Удріс-Бородавко: книга      Погляд у графічне майбутнє від Наталі Удріс-Бородавко: книга
 

Рима і розум переплітаються, коли ми досліджуємо глибокі переваги, які дарує нам поезія. У нашій юності заучування віршів задля академічних досягнень чи святкових нагород було першою спокусою. Проте справжнє багатство цієї літературної форми виходить далеко за межі простих похвал, охоплюючи покращення пам'яті, вдосконалення вимови та розкриття прихованих акторських талантів під час виразного декламування.

Проте найголовніший дар поезії полягає в її здатності достовірно віддзеркалювати емоційне полотно людини, фіксуючи її переживання та прагнення. Сучасні українські вірші слугують чудовим каналом для вираження щирих і теплих почуттів до близьких.

 

Заглибтеся в причини, чому читання поезії є корисною справою

... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: Promo
Дата: 24.12.2023
 

Минуле століття було нелегким для українського народу. Особливо — для митців, які прагнули розвивати рідну культуру рідною мовою. Багатьом довелося емігрувати, але це не стало перешкодою для творчості. Поети української діаспори досі вражають багатством образів та силою почуттів. Про кращі збірки віршів поетів-емігрантів поговоримо далі (див. https://book-ye.com.ua/catalog/poeziya/ ).

Яку збірку віршів купити першою? Рекомендуємо звернути увагу на твори Емми Андієвської, яка входила до Нью-Йоркської групи поетів. Її чудові збірки «Міста-валети» та «Дутики. Поезії» зображують особливий світ сюрреалізму та герметизму, поетичних та художніх образів в індивідуальному стилі. Творам поетки притаманний таємничий містицизм, тому процес читання перетворюється на неповторний сеанс, під час якого в читачів є шанс на як ... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: Promo
Дата: 17.10.2022
 

Оригінально. Колоритно. Яскраво. Це саме ті слова, що “крутилися” у мене в голові, коли я вперше побачила кліп українського етно-гурту “ДахаБраха“.   ... Читати далі

Розділ: Куточок читача, глядача і слухача | Опубліковано: virchi
Дата: 18.08.2022
 

 

 
     

НОВІ ТВОРИ:

 

НОВЕ НА ФОРУМІ:

 

НОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:
КОМУ ВНИЗ та Арсеній Білодуб - Повстанец...



     



  Хостинг від uCoz